TLC i Kolektivno venčanje
u Beogradu

Kolektivno venčanje je tradicionalna manifestacija koja se održava svakog maja, u Beogradu, od 1999. Osmišljena je kao jedinstvena poruka ljubavi i partnerstva, i podstrek mladim parovima da hrabro naprave ovaj značajan korak u životu, znajući da ljubav pobeđuje sve. U proteklih 16 godina, na Kolektivnim venčanjima, venčano je više od 2500 parova. Najviše mladenaca je iz Srbije, ali je bilo i onih koji su doputovali iz Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, pa cak i iz Kine, kako bi svoje sudbonosno ”Da” izgovorili na sasvim jedinstven način, zajednički, jednoglasno i gromoglasno. Tako je biti i ove godine, 17. maja, pod pokroviteljstvom TLC kanala.

TLC-Kolektivno vencanje-1

 

Promotivna kampanja Kolektivnog venčanja i podizanja svesti o TLC kanalu je počela 2 nedelje ranije. U fokusu je bila komunikacija na Internetu, jer ovaj događaj inače privlači pažnju tzv. tradicionalnih medija, kao što su televizija i novine. Javni servis RTS svake godine prenosi Kolektivno venčanje uživo u emisiji “Žikina šarenica’’ koja ima više od 2 miliona gledalaca. Takođe, i gradska televizija Studio B pokriva ovaj događaj, kao i dnevne novine kao što su Politika i Večernje novosti.
Glavni izlazni kanal online komunikacije je bila TLC Srbija facebook stranica, na kojoj su bile postavljene 2 aplikacije – Udaj se za mene / Oženi me i Poruke ljubavi, uz veoma intenzivno objavljivanje informacija i poruka, najmanje 5 dnevno i 11 video spotova u našoj produkciji.

 

TLC-Kolektivno vencanje-2

 

Ceremonija u Skupštini grada

Kolektivno venčanje je praktično dvodnevni događaj. Dan pre glavnog događaja, 17. maja, parovi su se okupili u Skupštini grada Beograda, gde su s e formalno venčali. Tom prilikom, TLC je pripremio specijalan poklon. Poznati umetnik Goran Kosanović je na licu mesta za svaki par uradio jedinstvenu Liniju srca.

 

TLC-Kolektivno vencanje-3

TLC-Kolektivno vencanje-4

 

Kolektivno venčanje
u centru grada

Pripreme za zvaničnu ceremoniju Kolektivnog venčanja, 17. maja, počele su veoma rano. Svi su se okupili u centru Beograda, gde je svirao Orkestar policije. Oni su, takođe, predvodili su i svadbenu povorku do platoa ispred Skupštine grada. Tamo je sve bilo spremno za prenos uživo na RTS-u, a mladencima su uručene ”Linije srca”.

 

TLC-Kolektivno vencanje-5

TLC-Kolektivno vencanje-6

TLC-Kolektivno vencanje-7

 

Svadbena povorka

Zatim su se svi uputili ka Skadarliji. U restoranu Ima dana su ih dočekali na tradicionalan srpski način. Tamo su mladencima uručeni i drugi pokloni. Najdraži od svih je bio TLC.

 

TLC-Kolektivno vencanje-8

TLC-Kolektivno vencanje-9