DVOIKA Bicycles

DVOIKA Studio okuplja grupu prijatelja, nadahnutih inženjera, dizajnera i drugih profesionalaca, koji prave kvalitetne, dugovečne proizvode. Naš pristup je baziran na ličnoj potrebi za redefinisanjem zanata interrelacijom industrijskog dizajna, 3D razvoja proizvoda, CNC proizvodnje i tradicionalnih zanatskih tehnika. Nastojimo sa sublimiramo naša znanja i višegodišnje profesionalno iskustvo i pretočimo ih u nove uzbudljive projekte.

DVOIKA je nastala iz sinergije dvojstva – strasti i inženjerstva, iskustva i inovacija, tradicije i modernog, prirodnog i tehnološki sofisticiranog.

Suština naših bića i kvalitet našeg tima ugrađeni su u svaki proizvod koji nastaje u našoj radionici. Promišljeno dizajniran i pažljivo izrađen, ovi proizvodi predstavljaju svojevrsne umetničke forme. Zajedno čine prekrasnu kompoziciju sačinjenu od naših suštinskih vrednosti – iskrenog pristupa promišljenom dizajnu i bezkompromisnog kvaliteta vrhunske izrade.

dvoika_1

dvoika_brand_1

dvoika_brand_2

Kontekst projekta

Inspirisani prirodom i upotrebom drveta u aeronautičkim dostignućima u prošlosti, naš tim je osetio potrebu za savremenim izrazom u obliku koji bi bio privlačan široj zajednici. Od svih proizvoda modernog doba, izdvojio se upravo bicikl.

Tehnološki pomaci u proizvodnji materijala, kao i u oblasti CNC mašinske obrade omogućili su proizvodnju odgovarajuće drvene monocoque konstrukcije koja može da prati zahteve dizajna. Kombinacija različitih vrsta prirodnog drveta, staklenih vlakana i epoksi smole čine da ram bude izuzetno lagan, ali i vrlo čvrst, a bicikl veoma ugodan za vožnju sa visokim nivoom apsorpcije vibracija. Završna obrada sa nekoliko slojeva laka daje posebnu draž.

dvoika_brand_3

dvoika_brand_4

dvoika_brand_5

Materijali

Svi materijali koje koristimo pažljivo su birani i detaljno pregledani, kako drvo tako i koža. Samo oni najfiniji koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta mogu biti upotrebljeni u proizvodnji. Trenutno je u ponudi nekoliko različitih opcija. Prava lepota naših bicikala leži u beskonačnim mogućnostima izbora i kastomizacija.

dvoika_brand_6

dvoika_brand_7

dvoika_brand_8

Kastomizacija

Svaki bicikl koji proizvedemo je jedinstven, a može biti i potpuno kastomizovan i personalizovan. Ramovi se mogu prilagoditi specifičnim potrebama i zahtevima kupaca, kao i nivo opremljenosti bicikala. Pored serijskog broja, svaki bicikl može da bude i imenovan, a ime može biti ugravirano.

dvoika_brand_9

dvoika_brand_10

dvoika_brand_11

dvoika_brand_12

DVO-IKA Studio Like Bike Monaco

Slovenačko izdanje magazina Playboy objavio je članak ”Prestiž, Monte Karlo, Inovativnost” o LikeBike izložbi u Monaku i učešću našeg studija. Zahvaljujemo Playboy-u.

dvoika_brand_13

dvoika_brand_14

dvoika_brand_15

dvoika_brand_16

www.dvo-ika.com
office@dvo-ika.comdvoika_1