Celebrate Discovery Time
Discovery Adventure Challenge 12-14 jun 2015.

Discovery Adventure Challenge 2015 je bio posvećen 30-toj godišnjici osnivanja Discovery kanala. Glavna tema ovog challenge-a bilo je VREME, pošto godišnjice obično podrazumevaju prošle trenutke, trenutke provedene, trenutke uložene… Zbog toga su pripremljena trideset vremensko – takmičarskih izazova za 5 timova. Bilo je 65 učesnika iz 5 zemalja: Rumunija, Bugarska, Srbija, Hrvatska i Slovenija. Discovery Adventure Challenge 2015 je održan u planinskom regionu u zapadnom delu Srbije. Glavni lokacija je bila Mećavnik, tradicionalno selo, koje je sagradio Emir Kusturica, poznati filmski reditelj. Za uzbudljivi challenge su iskorišćene prednosti celog regiona kao i netaknuti prirodni pejzaži.

discovery-dac-1

Discovery DAC-1

 

Asteroid Day
Lecture by Dr. Dumitru-Dorin Prunariu

Zvanični početak manifestacije, veče 12. juna, bio je posvećen Asteroid Day-u, globalnom pokretu za podizanje svesti o zaštiti Zemlje od asteroida. Bila nam je čast da ugostimo stručnjaka iz rumunske Svemirske agencije dr. Dumitru-Dorin Prunariu-a, koji je održao veoma zanimljivo predavanje o asteroidima i samim tim predstavio Asteroid Day na najbolji mogući način.

discovery-dac-5

 

Discovery Adventure 30 Challenges

Svi izazovi su bili u jednom danu. Sve je počelo sa prikupljanjem 5 timova i jutarnjeg vežbanja na javnom trgu a sve je bilo protkano veoma konkurentnim trening izazovima. Rezultati takmičenja su upisivani na scoreboard-u tokom celog događaja.

discovery-dac-6

Discovery DAC-2

discovery-dac-7

 

Yugo tuning Turbo Challenge

Aerodrom Ponikve je bio idealno mesto za Yugo Turbo Challenge, počevši od rasturanja untrašnjosti Yuga a zatim takmičenjem u tematskom ukrašavanju vozila. Svaki tim je imao tačno 30 minuta da pokaže maštu i kreativnost i pretvori Yugo u neverovatni trkački automobil. Sama drag-race vožnja je bila najuzbudljivija trka ikada.

discovery-dac-8

discovery-dac-9

discovery-dac-10

blok3

discovery-dac-11

 

Canoning Adventure

Posle zaslužene ceremonije proglašenja pobednika, svi su krenuli u kanjon reke Belog Rzava, i potom su 3 kilometera išli preko kamenja, kaskada i vodopada – prolazeći kroz fascinantne predele zbog kojih zastaje dah.

discovery-dac-12

8-EVENT-Discovery DAC-SRB i ENG

 

Celebrate Discovery Time Party

Dobro raspoloženje se prenelo kroz celo veče a sve je kulminiralo konačnim izazovima – pogađanjem začina i rakija, ispijanjem piva i takmičenjem u prepoznavanju pesama. Atmosfera je bila sjajna i sve se pretvorilo u veliku žurku i to je bio perfektan završetak za Discovery Adventure Challenge 2015. godine.

discovery-dac-13

discovery-dac-14

discovery-dac-15

discovery-dac-16

discovery-dac-17